آموزش نصب میزکار KDE در فدورا و اوبنتو

KDELOGO-fedorafans.com

KDE چیست ؟ پروژه ای برای توسعه یک میزکار آزاد و دیگر نرم افزارهای مرتبط با آن است. این میز کار بیشتر روی لینوکس , یونیکس , سولاریس و بی اس دی مورد استفاده قرار می گیرد اما به تازگی می توان آن را برروی ویندوز و مک او اس هم نصب کرد.

 

کی‌دی‌ای را در سال ۱۹۹۶ماتیاس اتریش (Matthias Ettrich) آلمانی به وجود آورد. در آن زمان برخی از ویژگی‌های میزکار یونیکس برای او مشکل‌زا بودند، از جمله این که هیچ‌کدام از برنامه‌های آن ظاهر و کارکرد هماهنگی با هم نداشتند. در همین حین، او به ساخت مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی اکتفا نکرد و ساخت یک میزکار که کلیهٔ نیازهای کاربر را برطرف نماید را پیشنهاد داد. او استفادهٔ آسان از میزکار را نیز ملاک ساخت آن قرار داد و بدین ترتیب پروژهٔ کِی‌دی‌ای متولد شد.


متیاس پروژهٔ کی‌دی‌ای را به استفاده از Qt toolkit محصور کرد. (toolkit به یک بسته نرم‌افزاری اشاره می‌کند که به شخص امکان توسعه کاربردهای خاص خود را بسیار ساده‌تر از حالتی که شخصاً تمام یک برنامه را بنویسد، فراهم می‌آورد. برای نمونه می‌توان از صفحات گسترده، سامانه‌های دادگان، سامانه‌های گرافیکی و پردازش کلمه نام برد).

 

برنامه نویسان به سرعت گسترش کی‌دی‌ای./ کیوت(KDE/Qt) را آغاز کردند، و حدود سال ۱۹۹۷ کاربردهای بزرگ و پیچیده منتشر شد. در اواسط ۱۹۹۷ پروژهٔ گنو که مربوط به مجوز کیوت(Qt) بود منجر به پروژهٔ میزکار گنوم و هارمونی شد. کی‌دی‌ای و گنوم هر دو، در میزکار آزاد سهیم شدند و رقابت دوستانه‌ای بین آنها برقرار است. مانند بسیاری از پروژه‌های نرم‌افزارهای آزاد، کی‌دی‌ای اصولاً یک سعی و تلاش داوطلبانه است، اگرچه شرکت‌های مختلفی مانند Novell، Trolltech و Mandriva نرم‌افزارنویسانی برای کار بر روی این پروژه استخدام کرده‌اند.

 

تصمیم‌گیریهای مهم مانند تاریخ انتشار، شمول کاربردهای جدید توسط کسانی که نرم‌افزارنویسان اصلی (Core Developers) گفته می‌شدند، گرفته می‌شد. آنها نرم‌افزارنویسانی هستند که مشارکت مهمی در کی‌دی‌ای در دوره‌ای از زمان داشته‌اند. تصمیم‌گیری‌ها به صورت رأی‌گیری رسمی نبود ولی به صورت بحث و مذاکره در گروه های رایانامه ای(Mailing Lists)صورتمی‌گرفت.در صورتیکه نرم‌افزارنویسان و کاربران در سراسر دنیا هستند، ولی خادمان وب در دانشگاه Tübingen و Kaiserslautern در آلمان قرار دارند. یک سازمان آلمانی دارای علامت تجاری کی‌دی‌ای است و همایش‌های کی‌دی‌ای نیز اغلب در آلمان برگزار می‌گردد.

گروه کی‌دی‌ای نسخه‌های جدید را به صورت مکرر انتشار می‌دهد.

به تأخیر افتادن انتشار نسخهٔ جدید بیشتر از ۱ یا ۲ هفته نادر بوده‌است. (یک استثناً در مورد کی‌دی‌ای نسخهٔ ۳٫۱ بوجود آمد، که بیش از ۱ ماه تأخیر داشت.)

کی‌دی‌ای دو شکل عمدهٔ انتشار دارد:

 

انتشار اصلی

یازده انتشار عمده یا اصلی در نسخه‌های ۱٫۰، ۱٫۱، ۲٫۰، ۲٫۱، ۲٫۲ ،۳٫۰، ۳٫۱، ۳٫۲ ،۳٫۳ ،۳٫۴ و ۴،۰. انتشارات اصلی کی‌دی‌ای دو شماره نسخه دارد مانند کی‌دی‌ای ۱٫۱.

تمام انتشارات کی‌دی‌ای با هم سازگارند. این بدین معناست که به عنوان مثال نرم‌افزار تولیدشده تحت کی‌دی‌ای ۳٫۰ با تمام نسخه‌های کی‌دی‌ای کار می‌کند.

تغییراتی که نیازمند همگردانی (Compile) مجدد باشد تنها در تغییرات نسخه اصلی روی می‌دهد. تغییرات بین کی‌دی‌ای ۱ و کی‌دی‌ای ۲ بسیار زیاد بود، در صورتی که تغییرات API بین کی‌دی‌ای ۲ و کی‌دی‌ای ۳ نسبتاً کمتر بود.

به محض اینکه یک نسخهٔ عمده آماده و منتشر می‌شود، کار بر روی نسخهٔ عمده دیگر آغاز می‌شود. یک نسخهٔ عمده به چندین ماه برای تمام شدن نیاز دارد.

انتشار عمدهٔ جاری نسخهٔ ۳٫۴ است که در مارس ۲۰۰۵ رسیده است. به دنبال آن ۳٫۵ که تمرکز پروژه روی فضا (مانند قابلیت استفاده عمومی) است KDE4 به دنبال ۳٫۵ در ۲۰۰۸ آمده است و مبنی بر کیو.تی نسخهٔ ۴٫۰ که شامل برخی تغییرات مهم میزکار است.

 

 
برای توضیحات بیشتر به اینجا مراجعه نمایید.

 

تصاویری از محیط میزکار :

 


File:Fedora14-KDE-Screenshot.png

 

برای نصب میزکار KDE برروی فدورا دستور زیر را در ترمینال وارد نمایید.
yum install @kde-desktop
برای نصب میزکار KDE برروی اوبنتو و مینت دستور زیر را در ترمینال وارد نمایید.
sudo apt-get install kde-full
4 نظرات
  1. محمد می گوید

    سلام من بعد از دانلود کردنش که حدود سیصدو خورده ای بو ارور زیر رو میگیرم
    Transaction check error:
    file /usr/share/libreport/workflows/workflow_FedoraJava.xml from install of libreport-fedora-2.2.3-2.fc20.x86_64 conflicts with file from package abrt-java-connector-1.0.6-1.fc20.x86_64

    Error Summary

    چیکار کنم ؟ 🙁

    1. hos7ein می گوید

      درود بر شما

      چی رو دانلود کردین!؟

  2. علی می گوید

    سلام خسته نباشین بعد دانلود کردن چگونه باید اجراش کنی رو اوبونتو

    1. hos7ein می گوید

      درود بر شما
      بعد از نصب، هنگام لاگین کردن می تونید میزکار مورد نظر خودتون رو انتخاب کنین.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.