تا سالها منوی نرمافزارها، بخشی جدا نشدنی از محیط میزکار محسوب میشدند.هنوز هم افراد زیادی هستند که منوی ساده رو خیلی دوست دارند. اما با پیشرفته شدن روز به روز محیطهای کاربری، کم کم لانچرها جای منوهای کلاسیک رو گرفتند. لانچرها در واقع کارشون مشابه با همان منوهاست، اما بسیار پیشرفتهتر و با قابلیتهای مجذوبکننده و جذابتر. امروز قصد معرفی دو لانچر بسیار قدرتمند برای محیط دوستداشتنی KDE داریم و نحوهی نصب اونها رو اعلام کنیم.
یکی از دلایلی که این روزها لانچرها رو در بین کاربران بسیار محبوب کرده، جلوهها و ویژگیهای جالب اونهاست. ویژگیهایی که منوهای خشک قدیمی رو به لانچرهای منعطف و درخشان امروزی تبدیل کرده. این روزها گنوم به دلیل تغییرات ناگهانی و عجیبش کاربران زیادی رو از دست داده که عدهی زیادی از اونها به سمت میزکار KDE جذب شدن. البته اتفاق مشابهی برای میزکار یونیتی هم افتاد و علاوه بر اینها KDE با ارائه نسخههای جدید همراه با پایداری بیشتر و سبکتر کاربران رو بیشتر از قبل به سمت خودش میکشونه. همچنین قابلیتهای بسیار بسیار زیاد KDE برای سفارشیسازی از جمله دلایلی هستند که این میزکار رو قدرتمندتر از قبل کرده. با ما همراه باشید تا با آشنایی با این دو لانچر، بیش از پیش جذب این میزکار شوید: (برای دیدن تصاویر در سایز اصلی، روی اونها کلیک کنید)
HomeRun
HomeRun لانچریست که توسط توسعهدهندههای تیم KDE ساخته شده و توسعه داده میشود. در واقع توسعهدهندههای میزکار KDE این لانچر را برای رقابت با لانچر یونیتی ارائه کردند. HomeRun لانچری قدرتمند و جذاب همراه با امکانات بسیار زیاد برای سفارشیسازیست. شما با نصب این لانچر امکانات فراوانی در اختیار خواهید داشت. صفحهی اول این لانچر، که با عنوان Home نامگذاری شده است در واقع تب خانگی این لانچر است. در این تب شما به لیستی از نرمافزارهای موردعلاقتون، مکانهای مورد علاقه و همچنین اسناد اخیرتون دسترسی خواهید داشت:
در HomeRun شما بدون باز کردن نرمافزار مدیریت فایلها نیز میتوانید به گشت و گذار در بین فایلها بپردازید
همانطور که در تصویر شاهد هستید بدون باز کردن برنامهی مدیریت فایلها وارد پوشهی Pictures در پوشهی Home شدم.
بعد از این تب به تب برنامهها میرسیم که تمامی نرمافزارهای سیستم شما رو در خود جای داده و بهصورت دستهبندی قابل مشاهده میباشد. همچنین شما در هر موقعیتی از این لانچر میتونید با بخش جستجو به دنبال نرمافزار خود گشته و اون رو اجرا کنید.
اما یکی از قابلیتهای خوب این لانچر بخش پیکربندی اون هست. شما در این بخش میتونید به تعداد تبها اضافه کنید، اونها رو از بین ببرید، جابجا کنید و … . ویژگی خوبی که HomeRun رو بیشتر در بین کاربران محبوب کرده است.
برای نصب و راهاندازی این لانچر احتیاج به زحمت زیادی ندارید، کافیست که با دستور زیر و با استفاده از yum اون رو نصب کرده و سپس از بخش ویجتها HomeRun رو جستجو کرده و به پنل اضافه کنید.
# yum install homerun
SimpleWelcome
این لانچر زیبا و سبک کاری از تیم ROSA هست. بعد از اجرای این لانچر، با تبی مشابه با تب ابتدایی در لانچر HomeRun مواجه خواهید شد که نام آن Welcome میباشد.
تب بعدی، تب برنامهها هست که همانطور که میبینید نرمافزارهای رو دستهبندی نشده و به صورت صفحات ادامه دار نشان میدهد:
تب بعدی، قاب زمانی فعالیتهای شماست که خود شامل دو بخش هست. بخش اول مربوط به اسناد و قایلهای سیستم شماست و بخش شبکههای اجتماعی نیز از دو شبکهی اجتماعی فیسبوک و ویکانتکت پشتیبانی میکند.
خوشبختانه این لانچر زیبا هم در مخازن موجود هست و به سادگی میتونید با دستور زیر اون رو نصب کنید. بعد از نصب هم کافیست در لیست ویجتهاتون به دنبال Simple گشته و اون رو به پنل اضافه کرده و لذت ببرید.
# yum install rosa-launcher
در آخر اینکه، هر دو لانچری که امروز معرفی کردیم، بسیار قدرتمند، کارآمد و زیبا هستند. تفاوتی که در بین اونهاست در سبکتر بودن Simple Welcome و سرعت خوب اجراش هست و در مورد HomeRun هم قدرت خوب و امکانات پیکربندی زیادش اون رو قدرتمندتر کرده. در نهایت انتخاب با شماست 🙂
بسیار بسیار عالی و مفید 🙂
حقیقتا من از Kickoff خیلی بدم میاد…حتما این دو تا رو تست می کنم.
ممنون 🙂
البته من از کیکآف بدم هم نمیاد اما خب کار کردن با این لانچرها خیلی لذتبخشتر هست 😛
ممنون اینها فقط در محیط kde قابل استفاده هستند یا میشه برای میزکارهای دیگه هم استفاده مرد مخصوصاْ xfce
بله مجیدجان، چون بهعنوان یک ویجت فقط در میزکار کی دی ای قابل استفاده هستند. واسه XFCE هم یه منوی خوب معرفی کردم که به زودی منتشر میشه 🙂