توسعه دهندگان میز کار گنوم با وعده هایی که برای نسخه ی ۳.۲ داده اند، همه ی کاربران دنیای آزاد رو چشم انتظار انتشار اون کردن. ویژگی های خیره کننده ای که مطمئنا چشم های منتقدان گنوم رو نیز خیره خواهد کرد. با ما همراه باشید تا با بخشی از این ویژگی ها آشنا بشیم.
یکی از بزرگترین نکات قوت در میزکار های ویندوز و OSX شفافیت و تفکیک رنگ ها و وضوح در نمایش رنگ های متفاوت یا به عبارت ساده تر وجود نرم افزاری درونی برای مدیریت رنگ ها هست که کار رو برای کاربران حرفه ای در زمینه ی گرافیک و عکاسی بسیار لذت بخش کرده. این نکته یکی از بزرگترین غفلت های میزکار گنوم محسوب میشه . از ابتدا مدیریت رنگ ها و ایجاد زمینه ای مناسب برای نمایش رنگ ها نکته ای بود که در این میز کار تقریبا هیچ اهمیتی داده نشد.
اما حالا، پس از گذشت سالیان سال توسعه دهندگان این میز کار فهمیدن که این نکته، امروزه بسیار در جلب کاربران حائز اهمیت هست. به همین دلیل پروژه ی Colord برای مدیریت رنگ ها در این میز کار در راس امور قرار گرفت و تمام نرم افزار های گنوم باید بطور ۱۰۰٪ از این نرم افزار استفاده کرده تا دسکتاپی کاملا مدیریت شده در زمینه ی رنگ ها ارائه بدهند.
Colord و Color Management :
Colord یک سرویس برای سهولت در ایجاد پروفایل های کاربری برای شناساندن دستگاه ها ورودی و خروجی مانند اسکنر، دوربین دیجیتال و .. غیره میباشد. ابزار گرافیکی این نرم افزار در محیط گنوم، Color Managenmet نام گرفته است.
موارد استفاده :
سوالی که حالا پیش میاد اینه که این نرم افزار در چه زمینه ای مورد استفاده قرار میگیره؟ در پاسخ میشه به مثال های زیر توجه کرد :
– زمانی که یک مرور گر تصویر قرار هست تصویری رو نمایش بده که از رنگ های embedded در اون استفاده شده.
– زمانی که نرم افزاری می خواهد با استفاده از اسکنر رنگ های دقیقی رو در خروجی خود نمایش بدهد.
– زمانی که یک مرور گر تصویر میخواد در یک دستگاه (مثل دوربین دیجیتال که از رنگ های embedded استفاده می کنه ) تصویری رو نشون بده که از رنگ های embedded استفاده نکرده. که این کار مستلزم سرعت زیادی برای تغییر نوع نمایش میباشد.
– زمانی که با استفاده از نرم افزاری میخواهید از سند و یا تصویری پرینت بگیرید و لازمه که پیش نمایشی از تصویر خروجی داشته باشید.
– زمانی که یک نرم افزار ویرایش تصاویر می خواهد فضای اصلی RGB یک تصویر رو گرفته و از آن در تصویر دیگری استفاده کنه. و …..
پروژه Colord برای دستگاه های XRandR (مانیتور ها) ، SANE (اسکنر ها) ، UDEV (دوربین ها) و CUPS (پرینتر ها) توسط Richard Hughes تکمیل شده و در نسخه ی ۳.۲ پروژه ی گنوم Gnome Color Manager نام گذاری شده.
آیا این پروژه به خودی خود به بهبود نمایش رنگها کمک می کنه یا اینکه صرفا یه برنامه برای مدیریت نمایش رنگها است و تاثیری تو کیفیت نمایش رنگها در حالت عادی نداره؟
منظور از رنگهای embedded چیه؟
نگاه کن علی جان، این نرم افزار، با امکان تعریف پروفایل های کاربری و اعمال تغییرات به بهبود نمایش رنگ ها کمک میکنه و برای نرم افزار های گرافیکی مثل گیمپ و … هم کاربرد داره مسلما (تو موارد استفاده هم گفتم)
در مورد سوال دوم هم بطور دقیق نمیدونم معادل فارسیش چی میشه. ولی اون چیزی که خودم اطلاع دارم به رنگ های لایه ای و درونی گفته میشه! اطلاع کاملی ندارم چون زیاد توی کارای گرافیکی تخصصی ندارم 🙂
یکی از مشکلاتی که در نگاه اول توی چشم میاد همین استفاده از رنگهای سرد و بیروح توی لینوکسه.
آره درسته، ایشالله که با کمک این برنامه برطرف میشه 🙂